“ცხელი სალათა” უნგრულად
შემადგენლობა
მომზადება
კარტოფილი მოვხარშოთ კანიანად, შემდეგ გავასუფთაოთ და დავჭრათ 1 სმ ზომის კუბიკებად (
კარტოფილი არ უნდა გაცივდეს ). კომბოსტო წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ მდუღარე
წყალი (1/2 ჩაის ჭიქა), ვხარშოთ 2 წუთი და დავაწყოთ კარტოფილთან ერთად. ქათმის ხორცი დავჭრათ
თხელ ღერებად, შევწვათ უცხიმოდ ტაფაზე ოქროსფერ შეფერილობამდე ისე, რომ ხორცი დარჩეს რბილი,
შემდეგ ამოვიღოთ და შევურიოთ კარტოფილსა და კომბოსტოს. სალათას მოვასხათ სოუსი და მოვაყაროთ
წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.
სოუსის მომზადება: ძმარში გავხსნათ მარილი, შევურიოთ კვერცხის გული, ნელ-ნელა ჩავასხათ ზეთი და
ვთქვიფოთ. თანდათან დავუმატოთ გახეხილი პირშუშხა, გემოვნების მიხედვით.
სალათის მომზადების დროს პროდუქტები რომ არ გაცივდეს, აუცილებელია შემდეგი თანმიმდევრობის დაცვა:
1. კარტოფილი დავდგათ მოსახარშათ;
2. კარტოფილის ხარშვის მომენტში დავჭრათ კომბოსტო, ქათმის ხორცი და ოხრახუში. მოვამზადოთ
სოუსი;
3. კარტოფილის მოხარშვის შემდეგ, მოვხარშოთ კომბოსტო და შევწვათ ქათმის ხორცი;
4. კარტოფილი გავასუფთაოთ და დავჭრათ. ეს უნდა გაკეთდეს 2 წუთში, სანამ კომბოსტო იხარშება
და ხორცი იწვება.
5. ყველაფერი ერთმანეთს სწრაფად შევურიოთ და მაგიდასთან მივიტანოთ.
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 997 : “ცხელი სალათა” უნგრულად ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 997 : ][ტლნ ვგლგფგ ეყუჯელგ;
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 997 : ][tln vglgfg eyujelg;
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 997 : cxeli salaTa ungrulad
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 997 : wхtkb cfkfsf eyuhekfl
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 997 : ][tln vglgfg eyujelg;
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 997 : cxeli salaTa ungrulad
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 997 : wхtkb cfkfsf eyuhekfl