World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ფრანგული ღვეზელი ისპანახით და ლორით

ფრანგული ღვეზელი ისპანახით და ლორით

შემადგენლობა

  • ნაღები - ნახევარი ჭიქა
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • ისპ ანახი - 3 დიდი მუჭა
  • ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
  • კარაქი - 200 გრ
  • მარილი - მწიკვი
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • ყველი(მაგარი) - 100გრ
  • ლორი - 150 გრ
  • წიწაკა - რამოდენიმე მწიკვი
  • რძე - ნახევარი ჭიქა

მომზადება

ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი, დავამატოთ 1/4 ჩ/კ მარილი, დავამატოთ დაჭრილი კარაქი და ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
ფქვილი და კარაქი ავურიოთ
შუაში გავაკეთოთ ჩაღრმავება და ჩავასხათ 1/4 ჭიქა ცივი წყალი და მოვზილოთ ცომი.
ფქვილში ჩავასხათ დროჟი
შევდგათ ცომი მაცივარში 30 წუთით.
ამოვიღოთ ცომი მაცივრიდან, დავყაროთ ფქვილი
მოვზილოთ ცომი
მაგიდაზე და გავაბრტყელოთ ცომი 30 სანტიმეტრის დიამეტრზე.
ცომი გადავიტანოთ ფორმაზე.ზემოდან გადავატაროთ გასაბრტყელებელი ჯოხი, რომ მოვაცალოთ ზედმეტი ცომის კიდეები.
მოვზილოთ ცომი
ზეითუნის ზეთი გავაცხელოთ საშუალო ცეცხლზე, ჩავყაროთ ისპანახი და ვშუშოთ სანამ არ დარბილდება.
ლორი და ყველი დავჭრათ კუბიკებად. ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხები, ნაღები, რძე, მარილი და წიწაკა.
ავთქვიფოთ კვერცხი
გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
ცომზე დავაწყოთ მოშუშული ისპანახი, ზემოდან დავადოთ ყველი და ბოლოს ლორი.
ჩავყაროთ ლორი ცომზე
დავასხათ ათქვეფილი კვერცხის მასა და შევდგათ ღუმელში 1 საათით, სანამ ღვეზელის ზედა ნაწილი არ მიიღებს მოოქროსფრო-მოყავისფრო ფერს. ამოვიღოთ ღვეზელი და რამოდენიმე წუთი გავაციოთ.
გამოვაცხოთ ღვეზელი
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1210 : ფრანგული ღვეზელი ისპანახით და ლორით ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1210 : აჯგყუელნ ქდტპტლნ ნვჰგყგ[ნფ ;გ ლკჯნფ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1210 : ajgyueln qdtptln nvhgyg[nf ;g lkjnf
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1210 : franguli Rvezeli ispanaxiT da loriT
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1210 : ahfyuekb qdtptkb bcgfyfхbs lf kjhbs
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!