World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ვაშლის ძმარი

ვაშლის ძმარი

შემადგენლობა

  • ვა შლი - 800 გრ
  • შაქარი - 50-100 გრ(სასურველია თაფლი)
  • საფუარი - 10 გრ (ან ჭვავის პური 20 გრ)
  • წყ ალი - 1 ლიტრი

მომზადება

მწიფე ვაშლი გავრეცხოთ. თუ ვაშლი არის გაფუჭებული, ამოვაჭრათ აუცილებლად. წვრილად დავჭრათ ვაშლი ან დავჭყლიტოთ გულიანად. ჩავასხათ ადუღებული გამთბარი წყალი, დავამატოთ თაფლი ან შაქარი და ასევე საფუარი ან ჭვავის პურის ნაჭერი.
სასურველია გავაკეთოთ თაფლით, რომელიც აღადგენს კალიუმის დეფიციტს. თუ ვაშლი ტკბილია, დავამატოთ 50 გრ თაფლი. თუ მჟავე ვაშლია დავამატოთ 100 გრ.
მიღებული მასა ჩავასხათ ჭურჭელში განიერი ყელით. ყელამდე არ გავავსოთ, 7-9 სმ მაინც დავტოვოთ, რადგან მასა დაიწყებს დუღილს და შეიძლება გადმოვიდეს. ჭურჭელი უნდა იყოს შუშის, ხის ან თიხის.
თავ ახდილი ჭურჭელი დავდგათ თბილ და ბნელ ადგილას 10 დღით. დღეში 2-3-ჯერ მოვურიოთ ხის კოვზით.
10 დღეში ვაშლის მასა გავწუროთ დოლბანდის ნაჭერში. მიღებულ თითო ლიტრ წვენზე დავამატოთ 50 გრ თაფლი ან შაქარი. გადავასხათ ისევ ჭურჭელში განიერი ყელით და დავდგათ თბილ და ბნელ ადგილას 40-60 დღით.
ძმარი მზად იქნება, როდესაც დასრულდება დუღილი, წვენი გახდება ღია ფერის და გამჭვირვალე.
გავფილტროთ ძმარი და ჩავასხათ ბოთლებში.
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1203 : ვაშლის ძმარი ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1203 : დგილნვ სბგჯნ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1203 : dgilnv sbgjn
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1203 : vaSlis Zmari
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1203 : dfikbc 'vfhb
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!