World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ფენოვანი ცომი

ფენოვანი ცომი

შემადგენლობა

  • ფქვილი - 250 გრ
  • წყ ალი - 100 მლ
  • მარილი - 1 მწიკვი
  • კარაქი - 200 გრ

მომზადება

დღეს ფენოვანი ცომის რეცეპტის გერმანულ ვარიანტს შემოგთავაზებთ, რომელიც ითვლება მსუბუქ ცომად. ამ რეცეპტისთვის კარაქი ერევა ფქვილთან ერთად, ადვილად არ დნება და კარგად ბრტყელდება.
ამ ცომის საიდუმლო არის- ცომის და ინსტრუმენტების მუდმივი გაციება. სახლის პირობებში ნიშნავს იმას რომ, ყოველი გაბრტყელების შემდეგ ცომი უნდა შევინახოთ 30 წუთით მაცივარში.
თუ გამოვიყენებთ გაციებულ დაფას და გასაბრტყელებელს, შეიძლება არც დაგვჭირდეს დიდი ხნით ცომის შენახვა მაცივარში.
მეორე საიდუმლო-გაბრტყელებაშია. საჭიროა ამ ცომის გაბრტყელება ჩქარა და ძლიერად.
და მესამე საიდუმლო-გამოცხობაშია. ცომი უნდა დავდოთ სველ ლანგარზე (ჟარონიაზე) და გამოვაცხოთ 220 გრადუსზე.( ღუმელი უნდა იყოს გაცხელებული).
დაბალ ტემპერატურაზე ცომი ხდება მშრალი.
თუ პირველად აცხობთ ამ ცომს, აიღეთ პროდუქტების პატარა რაოდენობა,როგორც ამ რეცეპტშია.
დავიწყოთ.
200 გრ ფქვილი, 100 მლ წყალი, 1 მწიკვი მარილი სევურიოთ ერთმანეთს და მოვზილოთ ცომი.
ავზილოთ ცომი
ავზილოთ ცომი
შევდგათ მაცივარში 15 წუთით.
200 გრ კარაქი შევურიოთ 50 გრ ფქვილთან ერთად, სასურველია კომბაინში, ხელებით ძნელია.
ავზილოთ ცომი
ვზილოთ იქამდე სანამ არ მივიღებთ ერთგვაროვან მასას. თუ ხელებით ავზილავთ, ჩაიცვით ხელთათმანები და დაისველეთ ხოლმე ხელები წყლით.
ავზილოთ ცომი
ცოტათი გავაბრტყელოთ მოზელილი კარაქი 2 პერგამენტის ფურცელს შორის და შევდგათ მაცივარში ესეც 15 წუთით.
ავზილოთ ცომი
გავაბრტყელოთ ცომი 40x25 სმ-ზე, დავადოთ კარაქი ორ მესამედზე, ისე რომ ახლოს არ იყოს ცომის კედლებთან- დაახლოებით 1 სანტიმეტრი დატოვეთ დაშორება.
ავზილოთ ცომი
გადავაფაროთ იმ ორ მესამედს ცარიელი ცომი და შემდგომ კარაქიანი ცომი დავაფაროთ დარჩენილ ცომს. დავაფაროთ პარკი და შევინახოთ მაცივარში 30 წუთით.
ავზილოთ ცომი
გავაბრტყელოთ ცომი
გავაბრტყელოთ ცომი სიგრძეზე. დავკეცოთ სამჯერ,
გავაბრტყელოთ ცომი
მოვატრიალოთ ცომი მარცხენა მხარეს 90გრადუსით და ისევ გავაბრტყელოთ. ეს ყველაფერი გავიმეოროთ 6-ჯერ. ცომი უნდა იყოს ცივი.
გავაბრტყელოთ ცომი
ცომი მზად არის.
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1201 : ფენოვანი ცომი ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1201 : ატყკდგყნ ]კბნ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1201 : atykdgyn ]kbn
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1201 : fenovani comi
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1201 : atyjdfyb wjvb
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!