World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

გოჭი

გოჭი

შემადგენლობა

  • გოჭი - 1 ცალი
  • მარილი - 4 ს/კ
  • ზეთი - 8ს/კ
  • წიწაკა - გემოვნებით
  • წყ ალი - 1,5 ჭიქა.

მომზადება

გოჭი გამოვასუფთავოთ, გავრეცხოთ და გავაშროთ ტილოთი. წავუსვათ გოჭს ყველა მხრიდან ზეთში არეული მარილი და დავჩხვლიტოთ გოჭი ჩანგლით, ეს იმისთვის არის საჭირო რომ გოჭის კანი ხრაშუნა გახდეს და არ გაუჩნდეს ბუშტები. გოჭის ყურები და დინგი შევახვიოთ ფოლგაში.
ღუმელი გავაცხელოთ 150 გრადუსზე და შევდგათ გოჭი. ლანგარზე(პოდნოსზე) დავასხათ 1 ჭიქა წყალი, ისე რომ გოჭის კანი არ დავასველოთ.
გავაჩეროთ გოჭი ღუმელში 1 საათით 150 გრადუსზე და ზემოდან ვასხათ თავისივე ცხიმი, ამის მერე ტემპერატურა ავწიოთ 190 გრადუსზე და გავაცეროთ კიდევ 30-35 წუთით.
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1186 : გოჭი ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1186 : უკზნ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1186 : ukzn
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1186 : goWi
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1186 : ujzb
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!