World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ტორტი "პრაღა"

ტორტი 'პრაღა'

შემადგენლობა

  • ბისკვიტის ცომისთვის:
  • კვერცხის ცილა - 6 ცალი
  • კვერცხის გული - 6 ცალი
  • შაქარი - 150 გრ
  • ფქვილი - 115 გრ
  • კაკაო ფხვნილი - 25 გრ
  • კარაქი - 40 გრ
  • კრემისთვის:
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • წყ ალი - 20 გრ
  • შედედებუ ლი რძე(სგუშონი) - 120 გრ
  • კარაქი - 200 გრ
  • ვანილი - 5 გრ
  • კა კა ო - 10 გრ
  • მოსართავად:
  • გარგა რის ჯემი - 55 გრ
  • შავი შოკოლადი - 60 გრ
  • კარაქი - 60 გრ

მომზადება

ტორტი "პრაღა" გამოიგონეს რესტორანში "პრაღა" არბატზე. ეს იმავე კონდიტერის მოფიქრებულია, ვინც გამოიგონა "ჩიტის რძე".
თავის დროზე ეს ტორტები იყო ნამდვილი შედევრები.
გამოვაცხოთ უგემრიელესი ტორტი.
ვიწყებთ ბისკვიტის მომზადებას.
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქრის ნახევართან, უნდა მივიღოთ თეთრი ფერის მასა.
ავთქვიფოთ კვერცხის გულები
კვერცხის ცილები ავთქვიფოთ დარჩენილ შაქართან ერთად,
ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა
ცილის გამაგრებამდე.
ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა
ათქვეფილი ცილა და კვერცხის გულები ავურიოთ ერთმანეთს.
ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა
ფქვილი გავცრათ და დავამატოთ კაკაო.
გაცრილი ფქვილი დავამატოთ ათქვეფილ მასაში და
ავურიოთ ცომი
ნელ-ნელა ვურიოთ, ისე რომ ცომი არ ჩავარდეს. კოვზის მოძრაობა უნდა იყოს ჯამის კიდეებიდან შუა ნაწილისკენ.
გავადნოთ კარაქი და ჩავასხათ ცომში(გამდნარი კარაქი უნდა იყოს გაციებული 28-30 გრადუსამდე) და ისევ გავაგრძელოთ ფრთხილად მორევა.
ავურიოთ ცომი
ავურიოთ ცომი
მიღებული მასა ჩავასხათ ფორმაში. ფორმას წინასწარ წავუსვათ კარაქი და დავაყაროთ ფქვილი. (23 სმ).
გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში.
გამოვაცხოთ ბისკვიტი
როცა გამოცხვება გავაჩეროთ 5 წუთი ფორმაში, გადმოვატრიალოთ გრილზე და დავტოვოთ 8 საათით. გრილი აუცილებელია, რომ ტორტი არ დასველდეს.
მოვამზადოთ კრემი:
კვერცხის გულს დავასხათ 20 გრ წყალი კარგად ავურიოთ ასათქვეფით
ავთქვიფოთ კვერცხის გული
და დავამატოთ შედედებული რძე. კარგად ავთქვიფოთ.
ეს მასა დავდგათ ნელ ცეცხლზე და მოვხარშოთ გასქელებამდე. თუ გეშინიათ შეგიძლიათ დადგათ წყლის აბანოზე.
სანამ ეს მასა გაცივდება ავთქვიფოთ კარაქი ვანილათან ერთად გათეთრებამდე. დავამატოთ ნელ-ნელა გაციებული მასა და ავთქვიფოთ კრემი.
ავთქვიფოთ კრემი
სულ ბოლოს დავამატოთ კაკაოს ფხვნილი.
ბისკვიტი გავჭრათ 3 ნაწილად და წავუსვათ კრემი.
წავუსვათ ბისკვიტს კრემი
გარედან წავუსვათ გარგარის ჯემი ან მარმელადი და გავაციოთ. ჯემი უნდა იყოს ერთგვაროვანი.
წავუსვათ ბისკვიტს ჯემი
მოვამზადოთ მინანქარი:
შავი შოკოლადი გავანოთ კარაქთან ერთად წყლის აბანოზე და მოვასხათ ტორტს.
წავუსვათ ბისკვიტს მინანქარი
მზად არის.
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1185 : ტორტი "პრაღა" ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1185 : მკჯმნ "ჰჯგქგ"
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1185 : mkjmn "hjgqg"
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1185 : torti "praRa"
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1185 : njhnb "ghfqf"
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!