World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

კომბოსტოს ღვეზელი

კომბოსტოს ღვეზელი

შემადგენლობა

  • ცომისთვის
  • ფქვილი - 600 გრ
  • წყ ალი - 1- 1 1/2(40C)
  • ზეთი - 100 გრ
  • ახალი საფუარი(დროჟი) - 25 გრ
  • მარილი - 2 ჩ/კ
  • შაქარი - 1 ჩ/კ
  • გულსართისთვის
  • კომ ბოსტო - 1.5კგ
  • ზეთი - 3 ს/კ
  • ხა ხვი - 4 ცალი
  • მარილი - გემოვნებით

მომზადება

როცა დედაჩემი ამ ღვეზელებს ამზადებს სასწაული სურნელი ტრიალებს სახლში.
ეს არის კლასიკური კომბოსტოს ღვეზელის რეცეპტი.
თუ გიყვართ იმრპროვიზირება გუსლართში შეიძლება დავამატოთ: მჟავე კომბოსტო, კვერცხი, ოხრახუში და წიწაკა.
შაქარი, 1-2 ჩაის კოვზი ფქვილი და საფუარი გავხსნათ 1/4 ჭიქა წყალში და გავაჩეროთ 15 წუთი.
გავხსნათ დროჟი
15 წუთში მასა გაიზრდება ორჯერ და აქაფდება.
ფქვილი და მარილი შევურიოთ ერთმანეთს.
ჩავასხათ გახსნილი საფუარი.
ჩავასხათ ზეთი.
ყველა ინგრედიენტი ავურიოთ და თანდათან ვამატოთ წყალი.
საჭიროა იმ რაოდენობის წყლის დამატება, რომ ცომი არ გამოვიდეს ძალიან მაგარი ან ძალიან რბილი.
ავურიოთ ცომი
ფქვილის წონა იცვლება ჰაერის ცვალებადობის მიხედვით. ამიტომ მთლიანად ნუ ჩაასხამთ.
დააკვირდით ცომს რამდენ ფქვილს მოითხოვს.
მოვზილოთ ცომი, ის უნდა ადვილად შორდებოდეს ხელებიდან.
ავურიოთ ცომი
დავდგათ ცომი თბილ ადგილას და დავაფაროთ პირსახოცი.
ავურიოთ ცომი
1 საათში ამოვზილოთ ცომი და კიდევ გავაჩეროთ 1 საათი.
ავურიოთ ცომი
სანამ ცომი ამოდის ვაკეთებთ გულსართს.
დავჭრათ კომბოსტო და ხახვი
ჩვადოთ გულსართი
გავაცხელოთ ზეთი და მოვშუშოთ ხახვი და კომბოსტო.
დავამატოთ მარილი და ავურიოთ. შეიძლება ასევე დავამატოთ მჟავე კომბოსტოც სურვილისამებრ.
კომბოსტო უნდა გამოვიდეს ოქროსფერი.
ჩვადოთ გულსართი
როცა ცომი ამოვა, მოვამზადოთ მისგან ბურთები.გამოვა დაახლოებით 16-18 ცალი.
გავაკეთოთ ბურთები
გადავაფაროთ პირსახოცი და გავაჩეროთ 5 წუთი.
გავაკეთოთ ბურთები
გავაბრტყელოთ ბურთები და დავიწყოთ ღვეზელების გაკეთება.
გავაკეთოთ ბურთები
დავდოთ გაბრტყელებულ რგოლზე გულსართი და მოვახვიოთ ბოლოები.
ჩვადოთ გულსართი
ჩვადოთ გულსართი
დავაწყოთ ღვეზელები ღუმელის ტაფაზე(ჟარონაზე)ნაკერით ქვემოთ და გავაჩეროთ 20 წუთი სითბოში.
ჩვადოთ გულსართი
კვერცხი ავთქვიფოთ მარილით.
ჩვადოთ გულსართი
წავუსვათ ღვეზელებს.
ჩვადოთ გულსართი
გამოვაცხოთ ღვეზელები გაცხელებულ ღუმელში 240-250 გრადუსზე, 10 წუთის განმავლობაში.
არ დაგავიწყდეთ რომ ღუმელები ყველას სხვადასვა აქვს, ამიტომ დააკვირდით გამოცხობის პროცესს, რომ არ დაგეწვათ.
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1181 : კომბოსტოს ღვეზელი ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1181 : რკბ.კვმკვ ქდტპტლნ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1181 : rkb.kvmkv qdtptln
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1181 : kombostos Rvezeli
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1181 : rjv,jcnjc qdtptkb
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!