World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ფხვიერი კალათები(ტარტალეტკები)

ფხვიერი კალათები(ტარტალეტკები)

შემადგენლობა

მომზადება

უგემრიელესი ფხვიერი კალათები:)
თხილი მოვხალოთ, მოვაცალოთ კანი და დავფქვათ.
დაფქვილი თხილი
დარბილებულ კარაქს შევურიოთ პუდრა და 1 კვერცხის გული.
ათქვეფილი კარაქი
დავამატოთ დაფქვილი თხილი, ფქვილი და კარგად ავზილოთ ცომი.
მოზელილი ცომი
მოზელილი ცომი
ცომი თხლად გავაბრტყელოთ (2-3 მმ) და გავაციოთ მაცივარში.
გავანაწილოთ ფორმებში
ფხვიერი კალათები
(მე ვაკეთებ ხელით, კალათები გამოდის უფრო სქელი,ძალიან მიყვარს ამ კალათების ცომი :)უგემრიელესია.
გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 12 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი არ მიიღებს ოქროს ფერს. ( ძირი აუცილებლად დავხვრიტოთ)
გარგარის ჯემი გავათბოთ და გავხეხოთ საცერზე.
გარგარის ჯემი
მთლიანი გარგარი ამოვიღოთ სიროპიდან და ცალკე ჩავდოთ ჯამში.
გარგარი სიროფში
დიდი ჯამში ჩავდოთ კვერცხის ცილები, თბილის ჯემი, შაქარი და ავთქვიფოთ მაქსიმალურ სიჩქარეზე.
ათქვეფილი ცილა
ათქვეფილი ცილა უნდა გამოვიდეს თეთრი და ძალიან სქელი.
ათქვეფილი ცილა
გავაცხელოთ აგარ-აგარი , მივიყვანოთ დუღილამდე და ათქვეფილ ცილაში ჩავასხათ ცხელი აგარ-აგარის სითხე. კარგად ავურიოთ
ათქვეფილი ცილა
(მე აგარ- აგარი ჩამოვიტანე მოსკოვიდან. ეს არის სქელი მასა, რომელსაც იყენებ საკონდიტრო ნაწარმში ჯელატინის მსგავსად. აქ ეს აგარ-აგარი იყიდება პასაჟში სუნელების ჯიხურში).
და სხვა საინტერესო რაღაცეებიც შეგხვდებათ ამ ჯიხურში :)
მაშინათვე გადავდოთ ათქვეფილი მასა მოსართავ ტომარაში. გარგარი რომლიც ჯამში გვაქვს მოთავსებული, ჩქარა გადავდოთ კალათებში და მოვრთოთ კრემით.
ფხვიერი კალათები
აი სულ ეს არის
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1171 : ფხვიერი კალათები(ტარტალეტკები) ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1171 : ა[დნტჯნ რგლგფტ.ნ(მგჯმგლტმრტ.ნ)
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1171 : a[dntjn rglgft.n(mgjmgltmrt.n)
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1171 : fxvieri kalaTebi(tartaletkebi)
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1171 : aхdbthb rfkfst,b(nfhnfktnrt,b)
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!