World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

პასკა ზაფრანით

პასკა ზაფრანით

შემადგენლობა

  • ფქვილი - 1 კგ (შესაძლებელია ცოტა დამატება)
  • საფუარი - 18 გრ (მშრალი)
  • ნაღები - 250 მლ
  • შაქარი - 200 გრ
  • კარაქი - 50 გრ
  • ზაფრანა - 1 ჩ/კ
  • მარილი - 1/2 ჩ/კ
  • ილი - 1/2 ჩ/კ (კარდამონი)
  • ბრენდი - 50 მლ
  • ქიშმიში - 100 გრ
  • ნებისმიერი ხილის ჩირი - 100 გრ
  • კაკალი - 100 გრ (გემოვნებით)

მომზადება

ამ რეცეპტით გამოდის 2 საშუალო ზომის პასკა.
ჩირის და კაკალის რაოდენობა შეიძლება შევამციროთ ან მოვუმატოთ, სურვილისამებრ.
2 საათით ადრე სანამ დავიწყებთ პასკის კეთებას, ზაფრანა ჩავალბოთ 50 მლ არაყში ან რომში. ქიშმიში და ხილის ჩირი ასევე ჩავალბოთ ბრენდში და დავტოვოთ რამოდენიმე საათით.
გავათბოთ 100 მლ წყალი, დავამატოთ ნაღების მესამედი. ამ სითხეში გავხსნათ საფუარი.
გავათბოთ რძე
დავამატოთ 1 ს/კ შაქარი, 150 გრ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
გავათბოთ რძე
დავდგათ თბილ ადგილას მინიმუმ 1 საათით.
შაქრის ერთი ნაწილი შევურიოთ გამდნარ კარაქს და მეორე ნაწილი შევურიოთ კვერცხის გულებს.
ავთქვიფოთ კვერცხი
1 საათის მერე როცა მასა გაფუვდა დავამატოთ კვერცხის გულები და კარაქი, რომლებიც ჩვენ მოვამზადეთ, ილი, დარჩენილი ნაღები, მარილი, ზაფრანა. ნელ-ნელა დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი.
მოვზილოთ ცომი
ცომს დავაფაროთ პირსახოცი და დავდგათ თბილ ადგილას. ცომი უნდა ამოვიდეს 2-ჯერ.
მოვზილოთ ცომი
როცა ამოვა კიდევ ერთხელ მოვზილოთ და დავამატოთ კაკალი, ქიშმიში, ხილის ჩირი.
კარგად ვურიოთ დაახლოებით - 10 წუთი.
მოვზილოთ ცომი
ფორმებს წავუსვათ კარაქი, დავაყაროთ ფქვილი და ჩავდოთ ცომი ფორმებში. დავდგათ სითბოში 40 წუთით რომ ამოვიდეს.
გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე დაახლოებით 40-50 წუთი.
პირველი ნახევარი საათი ღუმელი არ გახსნათ, რომ არ ჩავარდეს ცომი.
გამოვაცხოთ პასკა
წავუსვათ პასკას მინანქარი.
მინანქარს ვაკეთებთ კვერცხის ცილისგან და შაქრის პუდრისგან.
გილოცავთ დამდეგ აღდგომას!
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1154 : პასკა ზაფრანით ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1154 : ჰგვრგ პგაჯგყნფ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1154 : hgvrg pgajgynf
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1154 : paska zafraniT
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1154 : gfcrf pfahfybs
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!