World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

რულეტი ღორის ხორცით

რულეტი ღორის ხორცით

შემადგენლობა

  • ღორი ს ხორცი - 400 გრ (უძვლო)
  • წყ ალი - 400 მლ
  • მარილი - 40 გრ
  • შაქარი - 20 გრ
  • წიწაკა - 1 ჩ/კ
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
  • ჯანჯაფილი - 1 ჩ/კ (იმბირი)
  • გულსართი
  • ქათმ ის ფილე - 450 გრ
  • ქამა სოკო - 170 გრ
  • ნაღები - 300 მლ (33%)
  • კვერცხის ცილა - 2 ცალი
  • ნი ორი - 3-4 კბილი
  • მარილი - გემოვნებით
  • გარეთა ფენა
  • ოხრ ახუში - 60 გრ
  • ბულიონი - 30 მლ
  • სეზამის მარცვალი - 20 გრ(კუნჟუტი)

მომზადება

დაჭრილი ღორის ხორცი
ღორის ხორცი გავასუთავოთ, მოვაჭრათ ქონი. წყალში გავხსნათ შაქარი და მარილი, დავამატოთ წიწაკა და ჯანჯაფილი. დავასხათ მარინადი ხორცს დავადოთ სიმძიმე და დავდგათ 8-12 საათით.
ქათმის ფილე მაგრა გავაციოთ, დავაბლენდეროთ, ისე რომ მასა გამოვიდეს კრემისებური.
ქათმის ფილე დავაბლენდეროთ
ფარშში დავამატოთ კვერცხის ცილა, ჯანჯაფილი, ნიორი და წიწაკა. ავურიოთ ყველაფერი ბლენდერში.
ქათმის ფილე დავაბლენდეროთ
ჯამში სადაც ფარში გვაქვს, ჩავასხათ ნაღები და კარგად ავურიოთ. რომ მასა გამოვიდეს ერთგვაროვანი.
ქათმის ფილე ნაღებით
დავამატოთ მარილი და თხლად დაჭრილი ქამა სოკო.
ღორის ხორცი ამოვიღოთ მარინადიდან და გავაშროთ.
მაგიდაზე დავდოთ ოთხკუთხა ფორმის კულინარული პარკი. დავადოთ ზემოდან ფარშის ნახევარი, ფარშზე დავდოთ ღორის ხორცი.
ღორის ხორცი ფილეში
დავფაროთ ღორის ხორცი ფარშის მეორე ნაწილით და დავახვიოთ რულეტის სახით. ბოლოები შევუკრათ
ქათმის ფილე შევახვიოთ რულეტის სახით
ქვაბის ძირში, სადაც უნდა ვხარშოთ, დავდოთ ლამბაქი, ზემოდან დავადოთ რულეტი და რულეტს დავადოთ მეორე ლამქარი, რომ არ ამოტივტივდეს. ვხარშოთ საათნახევარი, წყლის ტემპერეტურა უნდა იყოს 90 გრადუსი. ცეცხლი უნდა იყოს საშუალო.
თუ გაქვთ წყლის თერმომეტრი უკეთესია.
როცა მოიხარშება ამოვიღოთ რულეტი, გავაციოთ და მოვხსნათ პარკი. მაგიდაზე დავაფინოთ ახალი ოთხკუთხა ფორმის პარკი. წავუსვათ მას ბულიონი და მოვაყაროთ ოხრახუში და სეზამის მარცველი. მწვანილზე დავდოთ რულეტი და შევახვიოთ.
რულეტი ჩავდოთ მაცივარში მინიმუმ 12 საათით. მირთმევის წინ მოვხსნათ პარკი და დავჭრათ ნაჭრებად.
რულეტი ინახება მაცივარში 3-4 დღე.
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1102 : რულეტი ღორის ხორცით ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1102 : ჯელტმნ ქკჯნვ [კჯ]ნფ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1102 : jeltmn qkjnv [kj]nf
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1102 : ruleti Roris xorciT
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1102 : hektnb qjhbc хjhwbs
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!