World Cuisine and Recipes

სიმინდის ზეთის სასარგებლო თვისებები

ბიოლოგიური ნივთიერებების სიუხვით სიმინდის ზეთი შეუცვლელია. სასარგებლო ნივთიერებების შემცველობით და ორგანიზმზე დადებითი ზემოქმედების მიხედვით იგი გამორჩეულია სხვა ზეთებთან შედარებით.

რეცეპტები

World Cuisine Recipes

Gurman.ge - Site for all gourmets and good food lovers. Discover ethnic recipes with our site. You can see reicpes of Georgian dishies at Georgian Cuisine in english language.
ძებნა
კატეგორიები

ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს ცომისგან

ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს ცომისგან

შემადგენლობა

  • კარაქი - 150 გრ
  • ხაჭო - 150 გრ (5-9%)
  • ალუბალი - 500 გრ
  • ჟელ ატინი - 10 გრ
  • ფქვილი - 150 გრ
  • შაქარი - 180 გრ

მომზადება

ამ ნამცხვრის გაკეთება შეიძლება ნებისმიერი კენკროვანი ხილით. ნამცხვრის ცომი ცალკე ცხვება და გულსართი კი ცალკე კეთდება.
გამოდის გემრიელი საზაფხულო გამაგრილებელი დესერტი, რომლის შენახვა შეიძლება მაცივარში რამოდენიმე დღე. რასაკვირველია თუ ვინმემ დატოვა :))
კარაქი დავჭრათ ნაჭრებად და შევურიოთ ფქვილს, სანამ მასა არ გახდება ერთგვაროვანი და კარაქის ნაჭრები კი სულ პატარები, როგორც ნამცეცები.
ფქვილი კარაქით
დავამატოთ შაქარი და ხაჭო. კარგად შევზილოთ
მოზელილი ცომი
და შევდგათ მაცივარში ნახევარი საათით.
სანამ ცომი მაცივარშია გავაკეთოთ გულსართი. ალუბალი ჩავდოთ ქვაბში, დავამატოთ შაქარი და დავდგათ საშუალო ცეცხლზე.
ალუბალი შაქრით
ცალკე ჭიქაში დავალბოთ ჟელატინი 10-15 წუთით.
როცა ალუბალი ადუღდება, გამოვრთოთ გაზი და ჩავასხათ ჟელატინი.
ალუბალი ჟელატინით
კარგად ავურიოთ ყველაფერი და დავდგათ გრილ ადგილას.
ცომი გავაბრტყელოთ, გავჩხვლიტოთ ჩანგლით რამოდენიმე ადგილას.
ჩავდოთ ფორმაში და გამოვაცხოთ 15-20 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
გამომცხვარ ცომზე დავდოთ ალუბლები სითხის გარეშე და შევდგათ მაცივარში.
ალუბალი ცომში
ცალკე გავაციოთ ალუბლის წვენი რომელიც დარჩა ქვაბში.
როცა ალუბლის წვენი დაიწყებს გაციებას, სანამ არ გასქელდება, დავასხათ ნამცხვრის შუაგულში,ალუბალზე.
გაციებული ალუბლის ნამცხვარი
შევდგათ მაცივარში. როცა სითხე გასქელდება ნამცხვარი მზად არის.
გემრიელად მიირთვით!
თუ ამორჩეულია ქართული საბეჭდი მანქანის განლაგება მაშინ შესაძლოა რეცეპტი № 1091 : ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს ცომისგან ნაცვლად აკრეფილ იქნას ჯტ]ტჰმნ 1091 : გლე.ლნვ ყგბ][დგჯნ [გზკვ ]კბნვუგყ
იგივე განლაგება, მაგრამ რეალურად ლათინური განლაგების ჩართვის შემთხვევაში ვღებულობთ jt]thmn 1091 : gle.lnv ygb][dgjn [gzkv ]kbnvugy
თუ რეალურად არჩეულია ლათინური განლაგება და ამ დროს აკრეფა ხდება ქართული განლაგების მიხედვით შედეგი ასეთი სახისაა recepti 1091 : alublis namcxvari xaWos comisgan
ხოლო თუ არჩეულია რუსული განლაგება მაშინ აბსოლუტურად განსხვავებული სურათი მიიღება htwtgnb 1091 : fke,kbc yfvwхdfhb хfzjc wjvbcufy
Reicpes of Georgian dishies
Кулинарные Рецепты
საიტზე შესაძლოა გამოყენებული იქნას მასალები ინტერნეტრესურსებიდან. ასეთ მასალებზე საავტორო უფლებები რჩებათ იმ რესურსებს საიდანაც არის აღებული ინფორმაცია.
Website Security Test
Google Analytics Statistics

easy SEO

Valid XHTML 1.0 Transitional
Valid CSS!